• kezdőlap
 • kapcsolat
 • dokumentumok
 • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Vállalkozóknak

Tájékoztatás az egyszerűsített gázkészülék cserét végző gázszerelők TIGÁZ-DSO Kft-nél történő regisztrációjáról

Regisztráció

A 11/2013. (III.21.) NGM rendelet 6.§ (2) alapján a TIGÁZ-DSO Kft-nél az alábbiak szerint történik az egyszerűsített készülékcserét végző gázszerelők regisztrációja:

 1. A Regisztrációs adatlap-ot 2 eredeti pld-ban kitöltve és a szükséges mellékletekkel ellátva meg kell küldeni az alábbi címre: TIGÁZ-DSO Kft. 4201 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 184. Pf. 7/1.
 2. A Regisztrációs adatlap kézhezvételét követő 90 napon belül tájékoztatást küldünk az oktatási időpontokról és helyszínekről.
 3. A nagyjából 4 órás oktatások és az azt követő tesztek időpontját, helyszínét a beérkező jelentkezések számától függően határozzuk meg. A vizsgák helyszíne jellemzően Miskolcon, Gödöllőn és Debrecenben lesz.

  A legközelebbi továbbképzés helyszíne és időpontja:
  Miskolc, Sajószigeti utca 3. (TIGÁZ telephely), 114. a terem,
  2018.12.18. (kedd) 10:00 óra

 4. A sikeres vizsgát követő 15 napon belül a jelentkező postai úton megkapja a TIGÁZ-DSO Kft-nél használható regisztrációs számát, majd ezt követően az adatai megjelennek a TIGÁZ-DSO Kft. honlapján. A regisztrációs szám birtokában az egyszerűsített készülékcserét a rendelet által megszabott feltételek mellett lehet végezni.
 5. A regisztrált gázszerelő az adataiban történő változást köteles közölni a TIGÁZ-DSO Kft-vel.
 6. A gázfogyasztó készüléknek a gáz csatlakozó vezetékekre és fogyasztói berendezésekre vonatkozó műszaki-biztonsági előírásokról szóló miniszteri rendelet szerinti egyszerűsített cseréjét a földgázelosztó jogosult ellenőrizni. Az ellenőrzés időpontjáról a föld-gázelosztó az ellenőrzés napját megelőzően legalább 15 nappal köteles értesíteni a felhasználót és a kivitelezőt.

Egyszerűsített készülékcsere

 1. Honnan tudom, hogy a TIGÁZ-DSO Kft. a földgázelosztói engedélyes, akinél az egyszerűsített készülékcserét be kell jelentenem? A gázszámla részletező oldalán - második oldal - a jobb felső sarokban található a fogyasztási hely elosztói engedélyese.
 2. Regisztrált szerelők jegyzéke
 3. A kivitelezőnek a munka elvégzését követő 2 napon belül és dokumentáltan kell eljuttatni a földgázelosztóhoz a Műszaki Biztonsági Szabályzat 7.7. szakasz szerinti szerelési nyilatkozat és bejelentő lapot.

TIGÁZ-DSO Kft.

„A legközelebbi továbbképzés helyszíne és időpontja: Miskolc, Sajószigeti u. 3. (TIGÁZ-DSO Kft. telephely, Nagy oktatóterem), 2016.07.01 (péntek) 10:00 óra”