• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Meglévő fogyasztóknak

Tisztelt Ügyfeleink!

Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendelet 9/B. § (1) bekezdése értelmében: „A közműnyilatkozatot vagy közmű-állásfoglalást kérelmező kizárólag a közműegyeztető rendszeren keresztül indíthatja el és folytathatja le az egyeztetési folyamatot.”, azaz az e-közmű weboldalán.

 

https://www.e-epites.hu/kozmuvek

 

Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk közműnyilatkozatot és közmű-állásfoglalást csak az e-közmű rendszerén keresztül adhat ki.

 

Ezzel összefüggésben Ügyfélszolgálatainkon 2019. január 1.-től nem fogadunk el közműnyilatkozattal és közmű-állásfoglalással kapcsolatos kérelmeket.

Ez magában foglalja az alábbi, korábban végzett egyeztetéseket:

 

  • Nyomvonali egyeztetés: a gázelosztó rendszer tervezői nyomvonal egyeztetése.

 

  • Építési, épületbővítési, fennmaradási, rendeltetés-módosítási, épületbontási illetve elvi engedély

 

  • Használatbavételi engedély

 

Közműnyilatkozattal és közmű-állásfoglalással kapcsolatos tevékenységeink kivételével a más szolgáltatásink mint pl. a térképi adatszolgáltatás nem változott, azokat továbbra is a megszokott gyakorlat szerint végezzük.

 

Igényeiket elküldhetik e-mail címünkre vagy írásban, postai úton. A válaszlevél postázása a benyújtástól, illetve a postai érkezéstől számított 15 napon belül történik meg.

 

Adatszolgáltatás esetén kérelem kitöltése szükséges. Az erre vonatkozó nyomtatvány a területi üzemeltetési egységeken, ügyfélszolgálati irodákon vagy az alábbi link 4. oldalán megtalálható.

 

 

https://www.tigaz.hu/vallalkozoknak/dokumentumok/technologiai-utasitasok/tt5000/2201_09_DU_01_D_2018_(TT5000)_Formanyomtatv%C3%A1nyok.pdf